Home

Maatwerk voor professionals in zorg en welzijn

Cursussen en coaching

De SchrijversHorst levert maatwerk bij in company, cursussen en coaching in schriftelijke communicatie. Ons vertrekpunt bij het ontwikkelen van cursussen en coachings is altijd de concrete werksituatie. We maken jouw schrijfwerk zoveel mogelijk onderdeel van het leerproces. Dat betekent dat je meestal kunt oefenen met teksten die je voor je werk moet schrijven.

Daarnaast kun je bij de SchrijversHorst via e-learning cursussen volgen in je eigen tijd en je eigen tempo. Je hebt persoonlijk contact met de trainer en krijgt feedback op teksten die jij in je dagelijks werk schrijft.

Cursussen

Schrijven voor en over je cliënt

Schrijven hoort bij je dagelijks werk. Schrijven over je cliënt is best ingewikkeld. Zorgvuldig omgaan met gegevens, feiten, meningen en interpretaties expliciet gescheiden houden, zuiver argumenteren en doeltreffend schrijven. In onze cursussen leer je helder en gestructureerd schrijven met focus op de lezer. Je tekst wordt daardoor optimaal effectief. Wil je meer weten over onze cursussen, neem gerust contactmet ons op of bekijk alvast de introductielessen over dagrapportages en zorgplannen.

Link bij de e-cursus dagrapportages schrijven:

https://prezi.com/view/F1OqhUzZSOpNX8JtrEQR/

Link bij de e-cursus zorgplan schrijven:

https://prezi.com/view/tInkKBxj2ZFCixaq1LiT/

Een e-cursus over rapporteren in jeugdhulpverlening is in ontwikkeling. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Coaching

Loop je bij jouw schrijftaken regelmatig vast op hetzelfde punt, of krijg je vaak kritiek op je schrijfwerk, waardoor je steeds meer tegen de schrijfklus opziet? Een coaching van De SchrijversHorst is helemaal op jouw wensen en leervragen afgestemd. We helpen je in korte tijd over die onzichtbare drempel heen. 

Wil je meer weten over onze coachings, neem dan contact met ons op.

In company

De SchrijversHorst ontwikkelt cursussen waarin de werkwijze van de organisatie en de leervraag van de cursist centraal staan. Vooraf nemen we de tijd om vragen en wensen te inventariseren en zonodig een probleemanalyse te maken.

Meer weten over onze cursussen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Judith ter Horst

werkte ruim 17 jaar als HBO-docent taalbeheersing en communicatie bij de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en de Hanzehogeschool Groningen. Daarnaast verzorgt zij sinds 1995 post-HBO trainingen en cursussen op het gebied van schriftelijke communicatie voor zorg- en welzijnsinstellingen. Zij schreef het boek Rapporteren in de hulp- en dienstverlening.

Trefwoorden: maatwerk voor het beste rendement op de lange termijn.

Motto: leren is elkaar versterken. Humor en enthousiasme hoort daarbij.

Kim Hartenberg ter Hedde

is docent bij de Academie Mens en Maatschappij van Hogeschool Saxion in Enschede. Kim heeft ervaring in pr en voorlichting in zorg- en welzijnsorganisaties. Vanuit haar ervaring en kennis verzorgt zij post-hbo-cursussen op het gebied van schrijven, onderzoek en voorlichting.

Kim en Judith schreven samen het boek Schrijfgids voor Social Work

Harmien Haan

was jarenlang adviseur en coach in de financiële sector. Als kennismakelaar brengt ze kennisvraag en –aanbod met elkaar in contact.

Trefwoorden: door te leren en kennis te vergaren bouwen aan leefbaarheid,

Motto: kiezen voor plezier in je dagelijkse werk.

Contact

Voor meer informatie en cursusdata, neem contact op met :

Email: info@deschrijvershorst.nl

Telefoon: +31 (0)6 104 142 04

De SchrijversHorst hanteert bij alle werkzaamheden en in het contact met cursisten altijd de AVG.

Download hier de Algemene voorwaarden trainingen De Schrijvershorst in PDF-formaat