Home

Maatwerk 

Cursussen en coaching

De SchrijversHorst verzorgt in company cursussen en coaching op maat voor medewerkers in zorg en welzijn.

     •  Rapporteren over je cliënt

     •  Schrijven als middel in beleidsontwikkeling

     •  Financiën, rust of onrust

Rapportage en cliënt-budgetbeheer kosten je vaak veel energie en tijd, terwijl je liever met je cliënten bezig bent. In onze cursussen leer je deze onderdelen van je werk met meer gemak en effect uit te voeren.

Cursussen

Schrijven voor en over je cliënt

Schrijven hoort bij je dagelijkse werk. Een rapport schrijven over je cliënt is vaak een heel karwei. Je moet zorgvuldig omgaan met gegevens, feiten en meningen gescheiden houden, zuiver argumenteren en doeltreffend schrijven. In onze cursus leer je helder en gestructureerd schrijven met focus op de lezer. Jouw tekst wordt daardoor optimaal effectief.

Wil je meer weten over onze cursussen, neem gerust contact met ons op.

Schrijven als middel in beleidsontwikkeling

Een heldere en gestructureerde beleidstekst … hoe schrijf je zo’n tekst? In onze cursus leer je zo te schrijven dat de lezer jouw rapport of nota met gemak doorleest.

Wil je meer weten over onze cursussen, neem dan contact met ons op.

Financiën, rust of onrust

In deze cursus maak je kennis met alle belangrijke taken rondom financieel beheer voor je cliënt. Denk hierbij aan bewindvoering, omgaan met (problematische) schulden, schuldenregelingen, WSNP en dergelijke. Al deze onderwerpen komen aan bod met voorbeelden uit de praktijk zodat je uitgebreid(er) geïnformeerd bent over alles rondom de financiën van je cliënt.

Wil je meer weten over onze cursussen, neem dan contact met ons op.

Coaching

Loop je bij jouw schrijftaken regelmatig vast op hetzelfde punt, of krijg je vaak kritiek op je schrijfwerk, waardoor je steeds meer tegen de schrijfklus opziet? Een coaching van De SchrijversHorst is helemaal op jouw wensen en leervragen afgestemd. We helpen je in korte tijd over die onzichtbare drempel heen. 

Wil je meer weten over onze coachings, neem dan contact met ons op.

In company

De SchrijversHorst ontwikkelt cursussen waarin de werkwijze van de organisatie en de leervraag van de cursist centraal staan. Vooraf nemen we de tijd om vragen en wensen te inventariseren en zonodig een probleemanalyse te maken.

Meer weten over onze cursussen? neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Judith ter Horst

werkte ruim 17 jaar als HBO-docent taalbeheersing en communicatie bij de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en de Hanzehogeschool Groningen. Daarnaast verzorgt zij sinds 1995 post-HBO trainingen en cursussen op het gebied van schriftelijke communicatie voor zorg- en welzijnsinstellingen. Zij schreef het boek Rapporteren in de hulp- en dienstverlening.

Trefwoorden: maatwerk voor het beste rendement op de lange termijn.

Motto: leren is elkaar versterken. Humor en enthousiasme hoort daarbij.

Kim Hartenberg ter Hedde

is docent bij de Academie Mens en Maatschappij van Hogeschool Saxion in Enschede. Kim heeft ervaring in pr en voorlichting in zorg- en welzijnsorganisaties. Vanuit haar ervaring en kennis verzorgt zij post-hbo-cursussen op het gebied van schrijven, onderzoek en voorlichting.

Kim en Judith schreven samen het boek Schrijfgids voor Social Work

Harmien Haan

was jarenlang adviseur en coach in de financiële sector. Als kennismakelaar brengt ze kennisvraag en –aanbod met elkaar in contact.

Trefwoorden: door te leren en kennis te vergaren bouwen aan leefbaarheid,

Motto: kiezen voor plezier in je dagelijkse werk.